• English
    • Türkçe
  • Türkçe 
    • English
    • Türkçe
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   E-arşiv Ana Sayfası
  • Akademik Arşiv / Institutional Repository
  • Turizm Fakültesi / Faculty of Tourism
  • Turizm İşletmeciliği Bölümü / Department of Tourism Management
  • Öğe Göster
  •   E-arşiv Ana Sayfası
  • Akademik Arşiv / Institutional Repository
  • Turizm Fakültesi / Faculty of Tourism
  • Turizm İşletmeciliği Bölümü / Department of Tourism Management
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The role of geographical indications in faith tourism: the case of the route of the Seven Churches

Thumbnail
Göster/Aç
The role of geographical indications in faith tourism: the case of the route of the Seven Churches (1.880Mb)
Tarih
2023
Yazar
Ünal, Caner
Çavuşoğlu McKenzie, Çağla
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
Geographical indications (GIs) are considered as a tool to preserve traditional knowledge and cultural heritage, to support rural development, and to contribute to tourism. However, there are certain limits to take advantage of the opportunities and benefits of GIs, such as low awareness, understanding and recognition of GIs in the tourism sector. This study, therefore, focuses on the role of geographically indicated food products in faith tourism routes such as the Seven Churches of Asia, which are all located in Anatolia; Ephesus, Smyrna, Laodicea ad Lycum, Sardis, Pergamum, Philadelphia, Thyatira. Determining the food products with geographical indications on the Seven Churches route (İzmir-Manisa-Denizli) and revealing the awareness of tour guides on these intangible assets may fill the research gaps about a possible combination of two alternative tourism experiences including faith and food tourism in terms of geographically indicated food products. A qualitative approach based on a content analysis of in-depth interviews with tour guides is conducted for the data collection. Results indicate that awareness of tour guides about geographical indications on faith routes is limited, and a targeted GI training would provide a necessary skill for improving tour guides’ personal developments and qualifications.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12566/1932
Koleksiyonlar
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü / Department of Gastronomy & Culinary Arts
  • Turizm İşletmeciliği Bölümü / Department of Tourism Management

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 




sherpa/romeo


Göz at

Tüm E-arşivBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreABU Yazarına GöreWOSScopusPubMedTRDizinErişimBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreABU Yazarına GöreWOSScopusPubMedTRDizinErişim

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


|| Kütüphane || Antalya Bilim Üniversitesi || OAI-PMH ||

Antalya Bilim Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Müdürlüğü, Antalya, Turkey
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz: acikerisim@antalya.edu.tr

E-arşiv@AntalyaBilim:


DSpace 6.4-SNAPSHOT

Gemini Bilgi Teknolojileri A.Ş tarafından destek verilmektedir.