Show simple item record

dc.contributor.authorBaşer, Gözdegül
dc.date.accessioned2021-03-29T07:13:43Z
dc.date.available2021-03-29T07:13:43Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.citationBaşer, G. (2020). Tarım turizminin gelişim potansiyeline yönelik çiftçilerin tutumlarının araştırılması. Turizm Akademik Dergisi, 7(2), 165-188.tr_TR
dc.identifier.issn1302-5759
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12566/718
dc.description.abstractAraştırmanın amacı, tarım turizmi konusunda ilerleme potansiyeli olan bir yerleşim yerinde, tarım turizminin uygulanılabilirliğini sorgulamak üzere, çiftçilerin tutum ve düşüncelerini ortaya koymaktır. Araştırma, turizm bölgesine yakın mesafede bulunan ve ağırlıklı ekonomik değeri tarımsal üretime dayanan, bununla birlikte tarihi ve doğal çekiciliklere de sahip olan bir yerleşim yerinde gerçekleştirilmiştir. Nitel araştırma yönteminin benimsendiği bu araştırma, olgubilim (fenemonoloji) araştırma desenine uygun olarak planlanmıştır. Araştırma verileri, odak grup çalışmaları ile elde edilmiştir. Bulgular, tarım turizmine çiftçilerin bakış açıları, uygulanması halinde karşılaşılabilecek avantaj ve dezavantajlı yönler, ne şekilde uygulanabileceği ve uygulamaya geçilebilmesi için nelere ihtiyaç olduğu konusunda tutumlarını açıklayarak, kapsamlı veriler sunmaktadır. Sonuçlar, tarım turizminin yapılmasının olası olduğunu ve tarım turizmine yönelik çeşitli faaliyetlerin yapılabileceğini, bununla birlikte özellikle konaklama, tanıtım, altyapı, düzenleme, ilave arazi, bilgi, organizasyon, planlama, destek, birliktelik gibi konularda gelişime ihtiyaç olduğuna işaret etmektedir. Bulguların tarım turizmi literatürü ve araştırmacılarına katkı sağlamanın yanısıra, bölgedeki tarım turizminin gelişimine de destek vermesi öngörülmektedir.tr_TR
dc.description.abstractThe research aims to find out the attitudes and thoughts of farmers in a settlement with a potential for progress in agritourism. The research has been carried out in a settlement which is close to the tourism regions and is based on agricultue as the main economic value, but also has historical and natural attractions. This qualitative research method was adopted in accordance with the phenomenological research design. The research data were obtained through two different focus group studies. The findings provide comprehensive data by explaining farmers’ perspectives on agricultural tourism, the advantages and disadvantages that may be encountered in case of implementation, their attitudes about how they can be applied and what is needed to be implemented. In this context, the research results indicate that it is possible to carry out agricultural tourism and various activities can be carried out for this purpose. However, there is a need for improvement especially in accommodation, promotion, infrastructure, regulation, additional land, information, organization, planning, support and acting together. The research findings are expected to contribute to the agritourism literature and researchers as well as to support the development of agritourism in the region.en_US
dc.description.sponsorshipNo sponsoren_US
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherTurizm Akademik Dergisitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAgritourismen_US
dc.subjectTarım turizmien_US
dc.subjectAlternative tourismen_US
dc.subjectSustainable tourismen_US
dc.subjectAlternatif turizmtr_TR
dc.subjectSürdürülebilir turizmtr_TR
dc.titleTarım turizminin gelişim potansiyeline yönelik çiftçilerin tutumlarının araştırılmasıtr_TR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articleen_US
dc.relation.publicationcategoryNational publicationen_US
dc.identifier.volume7
dc.identifier.issue2
dc.identifier.startpage165
dc.identifier.endpage188
dc.contributor.orcid0000-0002-1450-191X [Başer, Gözdegül]
dc.contributor.abuauthorBaşer, Gözdegül
dc.contributor.yokid279246 [Başer, Gözdegül]


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record