Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorCeylan, Demet
dc.date.accessioned2023-04-17T08:36:33Z
dc.date.available2023-04-17T08:36:33Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.citationCeylan, D. (2022). Mehmet Teoman Alemdar. Kozak, N., Kozak, M. (Ed.), Türkiye Turizm Ansiklopedisi. Ankara: Detay Yayıncılık.tr_TR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12566/1550
dc.description.abstractAlemdar, Mehmet Teoman (1956 – ) Turizm Eğitimcisi, Otel Yöneticisi. Galatasaray Lisesinden 1977 yılında mezun olmadan önce Maçka Oteli’nde çalışarak turizm sektörüne giriş yapmış, ardından Tepebaşı Etap İstanbul Oteli'ne geçerek 1982 yılı başında yüksek eğitim almaya Amerika’ya gidene değin burada çalışmıştır. Amerika’ya, Türkiye’de görmüş olduğu otelcilik işletmeciliği yaklaşımını ve uygulamalarını geliştirebilmek ve Otel Yöneticiliği alanında eğitim almak için gitmiş ve 1988 yılında Otel Yöneticiliği alanında Lisans Diplomasını Florida International Üniversitesi’nden almıştır. Amerika’daki eğitimi süresinde hem okumuş, hem de Florida'da Sheraton Brickell Point Miami, Holiday Inn St. Petersburg, Holiday Inn Ft. Lauderdale Airport ve Don Cesar Beach Resort St. Petersburg'ta uluslararası deneyim kazanmıştır. Mezuniyet sonrası Türkiye'ye dönen M. Teoman Alemdar, dönemin yeni oluşan beş yıldızlı otel konseptine, Alanya Serapsu Beach Resort’u işletmeye açarak, Genel Müdür kimliğiyle ve uluslararası deneyimlerini Türkiye Turizmine katarak, katkı vermiştir. Otellerde edindiği deneyimleri akademik ortama aktararak yarar sağlamak amacıyla, 1991 yılında Bilkent Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu ile Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 1993 yılında Turizm ve Otel İşletmeciliği ve Turizm ve Otelcilik bölümleri Bölüm Başkan Yardımcılığı ve 1996 – 2008 yılları arasında aynı üniversitede aynı bölümlerde Bölüm Başkanı olarak Türk gençlerinin turizm sektörüne kazandırılmasına katkıda bulunmuştur. 2009 yılında Özyeğin Üniversitesi bünyesine, kurucu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü sıfatıyla katılarak Türkiye'deki ilk "Otel Yöneticiliği" lisans programını ve bilahare kişisel girişimleriyle gerçekleştirdiği Le Cordon Bleu International ile münhasıran yapılan anlaşma sonucu Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programını eğitime açmıştır. Otel Yöneticiliği ve Geleceğin Otel İşletmeciliği alanlarında araştırmalar yapan M. Teoman Alemdar, halen Özyeğin Üniversitesinde, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü olarak, Otel Yönetimi ile Otellerde Yönetim Uygulamaları derslerini vermektedir ve I-CHRIE, EuroCHRIE ve SKAL International İstanbul üyesi olarak aktif görev almaktadır. Ayrıca M. Teoman Alemdar 2006-2007 yıllarında EuroCHRIE Federasyonu Başkanlığı ve I-CHRIE Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır.tr_TR
dc.description.sponsorshipNo sponsoren_US
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherDetay Yayıncılıktr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.titleMehmet Teoman Alemdartr_TR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bookParten_US
dc.relation.publicationcategoryNational publicationen_US
dc.contributor.orcid0000-0003-3948-8309 [Ceylan, Demet]
dc.contributor.abuauthorCeylan, Demet
dc.contributor.yokid269794 [Ceylan, Demet]


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster