Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYılmaz, Yıldırım
dc.contributor.authorÜnal, Caner
dc.contributor.authorDursun Cengizci, Aslıhan
dc.date.accessioned2019-12-11T08:24:16Z
dc.date.available2019-12-11T08:24:16Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.citationYılmaz, Y., Ünal, C., & Dursun Cengizci, A. (2019). Otel yöneticilerinin 2016 Türkiye turizm krizine ilişkin öngörüleri ve kriz yönetim uygulamaları. Journal of Yaşar University, 14(56), 468-488.tr_TR
dc.identifier.issn1305-970X
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12566/161
dc.description.abstract2016 yılında Türkiye’de yaşanan turizm krizi özellikle Rusya pazarı odaklı hizmet sunan otel işletmelerini etkilemiş ve otel yöneticilerini krizden sağ kurtulmaya yönelik çözüm yolları aramaya itmiştir. Otel yöneticileri düşen doluluk oranlarını makul düzeylere taşıyabilmek ve işletme faaliyetlerini olağan şekilde sürdürebilmek adına bir takım önlemler almışlardır. Bu çalışmada, son yıllarda Türkiye’nin karşılaştığı en şiddetli turizm krizi süresince otel işletmelerinin uyguladığı kriz yönetimi uygulamalarını ortaya koymak amaçlanmıştır. Bu amaçla Antalya’da faaliyet gösteren 112 otel yöneticisine ulaşılarak yöneticilerin kriz ortamında işletmelerinin kriz durumundan etkilenmesini önlemek amacıyla uyguladıkları kriz yönetimi uygulamaları içerik analizi metoduyla incelenmiştir. Çalışmanın bulgularına göre krize hazırlık olarak otel işletmeleri tarafından alınan önlemlerde en çok “Pazarlama” çalışmaları (%54,8) yapılmakta, bunu sırasıyla “İnsan Kaynakları” (%18,9), “Maliyet” (%14,2), “Kalite” (%7,4) ve “Müşteri”ye (%4,7) yönelik uygulamalar takip etmektedir.tr_TR
dc.description.abstractIn 2016, the tourism crisis realized in Turkey has had an impact upon hotel businesses, rendering notably Russian market-oriented service and obliged managers of the hotels to seek solutions to survive in the crisis. Hotel managers have taken a number of measures in an effort to increase the occupancy rates to reasonable levels and maintain their operating activities in the usual way. The aim of this study is to reveal the crisis management implementations of hotel managers during the most severe tourism crisis that Turkey faced for the last two decades. To that end, crisis management implementations of 112 hotel managers in Antalya, which were supposed to prevent hotels from adverse impacts of crisis, were examined by content analysis method. According to the findings of the study, implementations of “Marketing” (54.8%) are the most extensive measures taken by hotel enterprises in preparation for crisis followed by “Human Resource” (18.9%), “Cost” (14.2%), “Quality”, (7.4%), and “Customer” (4.7%).en_US
dc.description.sponsorshipNo sponsoren_US
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherJournal of Yasar Universityen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subject2016 Tourism Crisis in Turkeyen_US
dc.subjectCrisis readiness precautionsen_US
dc.subjectCrisis managementen_US
dc.subjectContent analysisen_US
dc.subject2016 Türkiye turizm krizitr_TR
dc.subjectKrize hazırlık önlemleritr_TR
dc.subjectKriz yönetimitr_TR
dc.subjectİçerik analizitr_TR
dc.titleOtel yöneticilerinin 2016 Türkiye turizm krizine ilişkin öngörüleri ve kriz yönetim uygulamalarıtr_TR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articleen_US
dc.relation.publicationcategoryNational publicationen_US
dc.identifier.volume14
dc.identifier.issue56
dc.identifier.startpage468
dc.identifier.endpage488
dc.contributor.orcid0000-0002-9794-4627 [Dursun Cengizci, Aslıhan]
dc.contributor.orcid0000-0002-2591-3389 [Ünal, Caner]
dc.contributor.abuauthorDursun Cengizci, Aslıhan
dc.contributor.abuauthorÜnal, Caner
dc.contributor.yokid258050 [Dursun Cengizci, Aslıhan]
dc.contributor.yokid260798 [Ünal, Caner]
dc.identifier.TRDizinAvailableen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster