dc.contributor.author | Şahin Kaya, Aysel | |
dc.contributor.author | Dilek, Filiz | |
dc.contributor.author | Arabacıoğlu, Nura | |
dc.date.accessioned | 2022-10-18T06:53:57Z | |
dc.date.available | 2022-10-18T06:53:57Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | Şahin Kaya, A., Dilek, F. & Arabacıoğlu, N. (2022). Kronik hastalığı olmayan seksen yaş ve üstü kadınlarda beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi: kalitatif çalışma. Sosyal Bilimler Metinleri, (2), 74-83 | tr_TR |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12566/1301 | |
dc.description.abstract | Bu araştırmanın amacı; kronik hastalığı olmayan seksen yaş üstü kadınlarda beslenme alışkanlıklarının belirlenmesidir. Kalitatif araştırma yöntemine uygun olarak tasarlanmış çalışmanın örneklemini Tekirdağ ilinde ikamet eden seksen yaş üstü on yedi kadın oluşturmaktadır. Verilerin toplanmasında; ‘’kişisel bilgi formu’’ ve literatürden yararlanılarak hazırlanan yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Veriler derinlemesine
görüşme yöntemi ile toplanmıştır. Araştırmada elde edilen sonuçlara göre; katılımcıların çoğunluğunun günde üç ana iki ara öğün tükettiği, her gün meyve yediği, süt ürünleri tükettiği, ev yapımı ürünler kullandığı sonucuna
varılmıştır. Elde ettiğimiz sonuçlar doğrultusunda; sağlıklı ve dengeli beslenmeyi, mevsiminde sebze - meyve tüketimini önermekteyiz. | tr_TR |
dc.description.abstract | This study aims to determine the nutritional habits of women over the age of eighty who do not have a chronic disease. The sample of the study, designed following the qualitative research method, consisted of seventeen women over the age of eighty living inTekirdağ. In collecting data, the “Semi-structured interview form” was prepared using the “personal information form” and literature. The data were collected by an in-depth interview method. According to the results obtained in the study, it is determined that the majority of individuals over the age of eighty consume three main and two snacks a day, eat fruit every day, consume dairy products, and use homemade products. In addition, we propose a healthy and balanced diet and seasonal fruit and vegetable consumption in this context. | en_US |
dc.description.sponsorship | No sponsor | en_US |
dc.language.iso | tur | tr_TR |
dc.publisher | Sosyal Bilimler Metinleri | tr_TR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Aging | en_US |
dc.subject | Yaşlanma | tr_TR |
dc.subject | Nutrition | en_US |
dc.subject | Beslenme | tr_TR |
dc.subject | Women | en_US |
dc.subject | Kadın | tr_TR |
dc.subject | Dietary habits | en_US |
dc.subject | Beslenme alışkanlıkları | tr_TR |
dc.title | Kronik hastalığı olmayan seksen yaş ve üstü kadınlarda beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi: kalitatif çalışma | tr_TR |
dc.title.alternative | Evaluation of nutritional habits in women over eighty years old without chronic disease: a qualitative study | en_US |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | en_US |
dc.relation.publicationcategory | National publication | tr_TR |
dc.identifier.issue | 2 | |
dc.identifier.startpage | 74 | |
dc.identifier.endpage | 83 | |
dc.contributor.orcid | 0000-0001-7234-4900 [Şahin Kaya, Aysel] | |
dc.contributor.abuauthor | Şahin Kaya, Aysel | |
dc.contributor.yokid | 263312 [Şahin Kaya, Aysel] | |
dc.identifier.doi | 10.56337/sbm.1095674 | |