Show simple item record

dc.contributor.authorŞahin Kaya, Aysel
dc.contributor.authorDilek, Filiz
dc.contributor.authorArabacıoğlu, Nura
dc.date.accessioned2022-10-18T06:53:57Z
dc.date.available2022-10-18T06:53:57Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.citationŞahin Kaya, A., Dilek, F. & Arabacıoğlu, N. (2022). Kronik hastalığı olmayan seksen yaş ve üstü kadınlarda beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi: kalitatif çalışma. Sosyal Bilimler Metinleri, (2), 74-83tr_TR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12566/1301
dc.description.abstractBu araştırmanın amacı; kronik hastalığı olmayan seksen yaş üstü kadınlarda beslenme alışkanlıklarının belirlenmesidir. Kalitatif araştırma yöntemine uygun olarak tasarlanmış çalışmanın örneklemini Tekirdağ ilinde ikamet eden seksen yaş üstü on yedi kadın oluşturmaktadır. Verilerin toplanmasında; ‘’kişisel bilgi formu’’ ve literatürden yararlanılarak hazırlanan yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Veriler derinlemesine görüşme yöntemi ile toplanmıştır. Araştırmada elde edilen sonuçlara göre; katılımcıların çoğunluğunun günde üç ana iki ara öğün tükettiği, her gün meyve yediği, süt ürünleri tükettiği, ev yapımı ürünler kullandığı sonucuna varılmıştır. Elde ettiğimiz sonuçlar doğrultusunda; sağlıklı ve dengeli beslenmeyi, mevsiminde sebze - meyve tüketimini önermekteyiz.tr_TR
dc.description.abstractThis study aims to determine the nutritional habits of women over the age of eighty who do not have a chronic disease. The sample of the study, designed following the qualitative research method, consisted of seventeen women over the age of eighty living inTekirdağ. In collecting data, the “Semi-structured interview form” was prepared using the “personal information form” and literature. The data were collected by an in-depth interview method. According to the results obtained in the study, it is determined that the majority of individuals over the age of eighty consume three main and two snacks a day, eat fruit every day, consume dairy products, and use homemade products. In addition, we propose a healthy and balanced diet and seasonal fruit and vegetable consumption in this context.en_US
dc.description.sponsorshipNo sponsoren_US
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherSosyal Bilimler Metinleritr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAgingen_US
dc.subjectYaşlanmatr_TR
dc.subjectNutritionen_US
dc.subjectBeslenmetr_TR
dc.subjectWomenen_US
dc.subjectKadıntr_TR
dc.subjectDietary habitsen_US
dc.subjectBeslenme alışkanlıklarıtr_TR
dc.titleKronik hastalığı olmayan seksen yaş ve üstü kadınlarda beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi: kalitatif çalışmatr_TR
dc.title.alternativeEvaluation of nutritional habits in women over eighty years old without chronic disease: a qualitative studyen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articleen_US
dc.relation.publicationcategoryNational publicationtr_TR
dc.identifier.issue2
dc.identifier.startpage74
dc.identifier.endpage83
dc.contributor.orcid0000-0001-7234-4900 [Şahin Kaya, Aysel]
dc.contributor.abuauthorŞahin Kaya, Aysel
dc.contributor.yokid263312 [Şahin Kaya, Aysel]
dc.identifier.doi10.56337/sbm.1095674


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record