• English
    • Türkçe
  • English 
    • English
    • Türkçe
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Akademik Arşiv / Institutional Repository
  • Hukuk Fakültesi / Faculty of Law
  • Hukuk Fakültesi / Faculty of Law
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Akademik Arşiv / Institutional Repository
  • Hukuk Fakültesi / Faculty of Law
  • Hukuk Fakültesi / Faculty of Law
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçu

Thumbnail
Date
2019
Author
İşten, İnanç
Metadata
Show full item record
Abstract
Bu makalede, önce uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak,kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçu ile ilgili temel açıklamalara yer verilmiş, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun suçu düzenleyen 191. maddesinde yapılan değişikliklerle getirilen yenilikler incelenmiştir. Özellikle maddeyi bütünüyle yeniden kaleme alan 6545 sayılı Kanun’la daha etkin hale getiri-len tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri detaylı olarak ele alınmıştır.Bunu müteakip, ceza hukukunun en tartışmalı konularından birisi olan uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmanın cezalandırılmasının, suç ve ceza politikası bakımından yerinde olup olmadığı, karşılaştırmalı hukuk ve konuya ilişkin görüşler ışığında değerlendirilmiştir. Bu çerçevede ayrıca, mezkûr maddedeki düzenleme ile ilgili tartışmalı ve problemli hususlar ortaya konmaya çalışılmıştır.
 
This article gives, first of all, an overview on the respectivedrug-related crime. It also evaluates the amendements to the Article191 of the Turkish Criminal Law No. 5237. Then, the treatment andprobation measures which were completely reformulated by Law No.6545 and become more effective through these amendements areaddressed in detail. Secondly, in light of comparative law, it tries thegive an explanation to one of the most controversial topics in criminallaw, in particular in field of the crime and penal policy, whether it isrightful and expedient to punish the act of using of narcotics orpsychotropic substances. Finally, the theoretical debates and criticismsto the given article are shown in this context.
 
URI
http://hdl.handle.net/20.500.12566/496
Collections
  • Hukuk Fakültesi / Faculty of Law

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 




sherpa/romeo


Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeABU AuthorWOSScopusPubMedTRDizinErişimThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeABU AuthorWOSScopusPubMedTRDizinErişim

My Account

LoginRegister

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 


|| Library || Antalya Bilim Üniversitesi || OAI-PMH ||

Antalya Bilim Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Müdürlüğü, Antalya, Turkey
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz: acikerisim@antalya.edu.tr

DSpace Repository:


DSpace 6.4-SNAPSHOT

Gemini Bilgi Teknolojileri A.Ş tarafından destek verilmektedir.