Başlık için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü / Department of Gastronomy & Culinary Arts listeleme
Toplam kayıt 67, listelenen: 21-40
-
Efficiency of CaO usage as a pre-clarification adsorbent in aqueous stevia extract
(4th International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET), 2022)Stevia extract, when untreated, has a dark brown appearance, mainly because of the presence of impurities. CaO nanoparticles are effectively used as an adsorbent to purify the desired chemical compounds, decolorize the ... -
Eğlenceli bir seyahat anlayışı açısından gastronomi festivallerine bakış
(Profesyonel Animasyon Yöneticileri Derneği Dergisi, 2019) -
Ethical food entrepreneurship: a review of the literature and a case analysis based on ethical matri
(IV. Uluslararası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu, 2023) -
Etik boyutuyla gıda ekosistemi: sorunlar ve ileriye dönük yaklaşımlar
(4. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, 2023)Bu bildiri, karmaşık yapılı gıda ekosisteminin sürdürülebilirlik ve etik boyutları incelemektedir. Gıda ekosisteminin üre tim, tüketim, pazarlama, tarım, hayvancılık ve lojistik gibi farklı alanlarına odaklanarak, her ... -
European Destinations of Excellence Network (EDEN) Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi
(Detay Yayıncılık, 2022) -
Examining the impacts of restaurant attributes on satisfaction and storytelling: the case of Turkey
(Advances in Hospitality and Tourism Research (AHTR), 2022)The current research aimed to search the impacts of restaurant attributes on satisfaction, and the impacts of satisfaction on storytelling in restaurants. The data was obtained from 226 academicians and administrators of ... -
Foreign tourists’ risk perceptions about Turkey: an application in Antalya region
(International Scientific Journal Turizam, 2017)In spite of the importance of tourists’ risk perceptions for destinations in tourism literature, there is a limited research has been carried out in Turkey. The main purpose of this study is to examine foreign tourists’ ... -
Gastronomi dergisi ABÜ tanıtım röportajı
(Gastronomi Dergisi, 2019)Antalya Bilim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tanıtım ropörtajı -
Global perspectives on the opportunities and future directions of health tourism
(IGI Global, 2023) -
Helal turizm kavramı: tanımı ve kapsamı
(Eğitim Yayınevi, 2019)Turizm sektörüne olan ilgi, bireylerin değerlendirebilecekleri boş zamanlarının ve gelir düzeylerinin artmasına bağlı olarak, son yıllarda giderek artmaktadır. Bu sebeple hızla gelişen sektörlerin başında gelmektedir. ... -
How does perceived crowding moderate tourist shopping experience and satisfaction relationship?
(International Journal of Tourism Cities, 2020)Purpose The purpose of this study is to investigate the direct impact of shopping experience of tourists on their satisfaction with shopping, while perceived crowding is used as a moderator in this relationship. Desi ... -
How does the use of natural sugar alternatives in soft candy manufacturing affect product properties?
(The 3rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 2023)Soft candy products are known as popular that can be preferred by consumers of all ages, especially children, due to their attractive appearance, pleasant taste and texture. In recent years, there has been a rapid increase ... -
Impacts of operational management proficiency levels of hotels on operational and marketing related decisions in time of crisis
(Journal of Tourism and Management Research, 2018)In this study, it is firstly aimed to develop a Hotel Operation Management Proficiency Scale and then to search if there are any differences between the decisions of hotels related to marketing and operation in time of ... -
Konaklama işletmelerine yönelik yapılan çevrimiçi şikayetlerin sosyal ağ analiziyle incelenmesi: Eskişehir örneği
(20. Ulusal Turizm Kongresi, 2019)Konaklama sektöründe misafirlerden elde edilen geri dönüşler, özellikle müşteri şikâyetlerinin ve bu şikâyetlere sebep olan unsurların anlaşılmasıyla işletmelerin ürün ve hizmetlerini geliştirmesinde hayati bir öneme ... -
Letting AI make decisions for me: an empirical examination of hotel guests’ acceptance of technology agency
(Emerald Publishing, 2024)Purpose This study aims to examine hotel guests’ acceptance of technology agency – the extent to which they would let artificial intelligence (AI)-based systems make decisions for them when staying in hotels. The examination ... -
A mathematical model for human-to-human transmission of COVID-19: a case study for Turkey’s data
(Mathematical Biosciences and Engineering, 2021)In this study, a mathematical model for simulating the human-to-human transmission of the novel coronavirus disease (COVID-19) is presented for Turkey’s data. For this purpose, the total population is classified into eight ... -
Mathematical modeling of the COVID-19 spread: a case of Turkey
(Australia and New Zealand Industrial and Applied Mathematics (ANZIAM), 2021)In this presentation, a mathematical model for the human-to-human transmission of the novel coronavirus disease (COVID-19) is investigated. For this purpose, the total population is classified into eight epidemiological ... -
Medical tourism: understanding the phenomenon
(IGI Global, 2021)The number of travels around the world to benefit from health services provided abroad is increasing every year. The high level of global demand for health services has influenced the rapid development of the medical tourism ... -
Medikal turizm kapsamında hizmet veren sağlık kuruluşlarının sosyal medya kullanım düzeyleri: facebook üzerine bir araştırma
(19. Ulusal Turizm Kongresi, 2019)Medikal turizm hizmetlerine olan talebin giderek artmasına bağlı olarak, sektörde hizmet veren destinasyon sayısı artış göstermiştir. Bu durum, sektörde pay sahibi olmak veya var olan payını artırmak isteyen destinasyonlar ... -
Muz tüketiminin beslenmedeki rolü
(İnteraktif Muz E-Çalıştayı, 2021)Sahip olduğu zengin besinsel içeriği muz meyvesini gıda maddelerinin zenginleştirilmesi ve fonksiyonel özellik kazanması için olağanüstü bir besleyici bileşen kaynağına dönüştürmüştür. Meyvenin hem kabuk hem de meyve eti ...