Başlık için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü / Department of Gastronomy & Culinary Arts listeleme
Toplam kayıt 67, listelenen: 12-31
-
Denied boarding uygulaması
(Detay Yayıncılık, 2022) -
Deniz turizmi kapsamında gerçekleştirilen rekreatif faaliyetler
(Nobel Akademik Yayıncılık, 2020) -
Destinasyon yönetiminde yeni yaklaşımlar
(Nobel Akademik Yayıncılık, 2021) -
Destinasyona yönelik itici ve çekici faktörler: bir literatür incelemesi
(Journal of Recreation and Tourism Research, 2018)Bu çalışmada, itici ve çekici motivasyon faktörlerine yönelik destinasyon bazında gerçekleştirilmiş olan çalışmalarla ilgili literatürün taranması ve en çok bulunan itici-çekici faktörlerin turistlerin milliyetleri ve ... -
Dijital arınma turizmi üzerine bir literatür taraması
(21. Ulusal-5. Uluslararası Turizm Kongresi, 2021)Teknolojinin her yerde kullanımı bazı olumsuz etkilere neden olabilmektedir. Bazı insanlar teknolojinin yaratmış olduğu olumsuz etkilerden kaçmak istemektedirler. Bu bağlamda günümüzde bazı turizm ... -
Do tourists have different motivations for online travel purchasing? A segmentation of the Russian market
(Journal of Vacation Marketing, 2018)This study investigates online travel purchasing (OTP) motivations of Russian tourists as a neglected research topic in the literature. Data were collected from 403 Russian tourists visiting Antalya, Turkey. Convenience, ... -
The effects of distribution channels on the selling prices of hotels in time of crisis
(19th International Conference on Tourism Marketing and Management (ICTMM), 2017) -
The effects of distribution channels on the selling prices of hotels in time of crisis
(International Journal of Business, Human and Social Sciences, 2019)Distribution channels play significant role for hotels. Direct and indirect selling options of hotel rooms have been increased especially with the help of new technologies, i.e. hotel’s own web sites and online booking ... -
Effects of website quality dimensions on repurchase intention in airline industry
(II. Tourism and Dynamics, 2017)This study aimed to investigate the effects of website quality dimensions (efficiency, system quality, service quality and privacy) on repurchase intention. Survey technique was used to collect data among 134 participants. ... -
Efficiency of CaO usage as a pre-clarification adsorbent in aqueous stevia extract
(4th International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET), 2022)Stevia extract, when untreated, has a dark brown appearance, mainly because of the presence of impurities. CaO nanoparticles are effectively used as an adsorbent to purify the desired chemical compounds, decolorize the ... -
Eğlenceli bir seyahat anlayışı açısından gastronomi festivallerine bakış
(Profesyonel Animasyon Yöneticileri Derneği Dergisi, 2019) -
Ethical food entrepreneurship: a review of the literature and a case analysis based on ethical matri
(IV. Uluslararası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu, 2023) -
Etik boyutuyla gıda ekosistemi: sorunlar ve ileriye dönük yaklaşımlar
(4. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, 2023)Bu bildiri, karmaşık yapılı gıda ekosisteminin sürdürülebilirlik ve etik boyutları incelemektedir. Gıda ekosisteminin üre tim, tüketim, pazarlama, tarım, hayvancılık ve lojistik gibi farklı alanlarına odaklanarak, her ... -
European Destinations of Excellence Network (EDEN) Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi
(Detay Yayıncılık, 2022) -
Examining the impacts of restaurant attributes on satisfaction and storytelling: the case of Turkey
(Advances in Hospitality and Tourism Research (AHTR), 2022)The current research aimed to search the impacts of restaurant attributes on satisfaction, and the impacts of satisfaction on storytelling in restaurants. The data was obtained from 226 academicians and administrators of ... -
Foreign tourists’ risk perceptions about Turkey: an application in Antalya region
(International Scientific Journal Turizam, 2017)In spite of the importance of tourists’ risk perceptions for destinations in tourism literature, there is a limited research has been carried out in Turkey. The main purpose of this study is to examine foreign tourists’ ... -
Gastronomi dergisi ABÜ tanıtım röportajı
(Gastronomi Dergisi, 2019)Antalya Bilim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tanıtım ropörtajı -
Global perspectives on the opportunities and future directions of health tourism
(IGI Global, 2023) -
Helal turizm kavramı: tanımı ve kapsamı
(Eğitim Yayınevi, 2019)Turizm sektörüne olan ilgi, bireylerin değerlendirebilecekleri boş zamanlarının ve gelir düzeylerinin artmasına bağlı olarak, son yıllarda giderek artmaktadır. Bu sebeple hızla gelişen sektörlerin başında gelmektedir. ... -
How does perceived crowding moderate tourist shopping experience and satisfaction relationship?
(International Journal of Tourism Cities, 2020)Purpose The purpose of this study is to investigate the direct impact of shopping experience of tourists on their satisfaction with shopping, while perceived crowding is used as a moderator in this relationship. Desi ...